Sunday, October 25, 2009

KELAS TALAM PERTAMA MAMATIERA
Alhamdulilah..kelas mamatiera berjalan lancar cuma tetengah kelas berjalan ujan lebat tapi kelas terus juga berjalan dengan jaya nya he he.buat leen,kak rozi,syarifah, rusita dari nilai negeri sembilan,syarifah,ki dan zura jangan serik ya.kalau ada ape2 kekurangan tu mama nk mintta maaf ya maklumlah baru pertama kali kan.apapun memang seronok jumpa dorang ni banyak cite maklaumlah sesekali jumpa.terima kasih sume ya.Gambarpun tk banyak yang disnap sibok lah katakan..he he

Sunday, October 18, 2009

KEK HARI LAHIR..
Hari minggu kekawan satu ofis suami dan jiran2 berkunjung ke umah,kebetulan ari lahir suami dah hampir jadi mama pun buat kek special tuknya.Dah sibok2 tu tak sempat mama nak snap hidangan pd ari tu ,ada nasi jagung ayam merah,dalca,acar dan kuih muih.ini jelah yan sempat mama amik yang lain dah lepas majlis baru ingat..Terima kasih sume sudi datang..



Happy birthday to you dear..

Sempat juga pak we ni bergambar gan bandi amuk,peminatlah katakan..

Ada roti jala..

Ada puding lapis..
KEK HARI LAHIR..
Ari minggu kekawan ofis suami dan jiran2 datang kerumah ari raya lom abis lagi kan..Kebetulan ari lahir suami pun dah hampir jadi amik kesempatan tuk potong kek sekali.Hidangannya nasi jagung ,ayam merah dalca dan acar ada juga roti jala dan kuih2 tapi dalam sibok2 tu tk sempat amik gambar dah lepas baru ingat...ini je yang sempat di snap.terima kasih semua yang sudi datang..



Sempat pulak bergambar gan bandi Amuk,peminatlah katakan...<
a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://1.bp.blogspot.com/_WFY4VZrGKKw/StvDrUcqIfI/AAAAAAAAAyg/LlOldLFp_fU/s1600-h/nas+gan+bandi.JPG">
Happy birthday to you dear..<
a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://3.bp.blogspot.com/_WFY4VZrGKKw/StvDQLIBkeI/AAAAAAAAAyY/PwE6z71fN3U/s1600-h/nas.JPG">
Ada puding lapis..<
a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://3.bp.blogspot.com/_WFY4VZrGKKw/StvC4DidHtI/AAAAAAAAAyQ/yf3g7OSow4o/s1600-h/puding+lapis.JPG">
Ada roti jala...

Friday, October 16, 2009

Tuesday, October 13, 2009

KELAS TAN SEE FONG
Pada minggu lepas mama telah menghadiri dua hari krusus bunga dan teknik airbrush bersama dengan master tan see fong di icca kl ,banyak sekali ilmu yang dapat di timba dari kelas ini .Teknik2 mudah dan cara membuat bunga diajarkan lebih kurang dua puloh jenis bunga sampai tak ingat nama2 bunga tu.Walau pun penat tapi memang berbaloi..



Me and mrs tan see fong..

Teman sehobby jane..

Mama bersama kak jun baik dan pelembut orangnya..

Sempat pulak posing gan zatidhati..

Mama gan suzi bergambar kenangan..

Master Tan see fong sedang menunjukan demo..
Setelah dua hari menuntut ilmu di icca tiba lah masanya dapat sijil.Kenangan bersama tan see fong gan wife.Banyak sekali ilmu yang dapat mama timba terutama teknik airbrush lebih2 lagi masre seorang yang pro dalam bidan ni



Ini pulak mama gan mrs master tan see fong..

Bersama teman yang sama2 menuntut ilmu...jane
a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://2.bp.blogspot.com/_WFY4VZrGKKw/StRoN2pwUMI/AAAAAAAAAwI/t81Cr4mkm_o/s1600-h/jane.JPG">
Ini pulak gambar mama gan suzi...

Posing dengan zatidhati..

Sempat juga bergambar dengan kak jun ,lembut dan peramah orangnya..

Pada minggu lepas pergi menimba ilmu lagi kali ni dgn master Tan see fong,memang dah lama sangat nak berguru dengan sifu yang sorang ni baru kini impian ku tercapai .Memang banyak sekali bunga yang diajar dan teknik2 mudah yang diajarkan.Walaupun penat tapi seronok dapat jumpa kekawan yang sama hobby.Lain guru lain tekniknya cuma kita kena cari cara yang serasi tuk dipraktikan...

Friday, October 9, 2009

KEK HARI JADI
Kek harijadi ni diode oleh puan no dari wisma persekutuan tuk anak nya yg ke satu tahun.Terima kasih no jangan serik ya ..lain kali ode lah lagi ya he he..


Thursday, October 8, 2009

Tuesday, October 6, 2009

MARHABAN
Beberapa ari ni tk sempat nk jengah blog mama ni ai buzy lah katakan baru abis marhaban umah jiran2, kalau tk tiap2 mlm mama join dorang balik dah malam tak sempat nk ngdap ternet,so kita ngok gambar jelah ya..Masa ni kt umah mama.Kek lapis tu mama sediakan tuk teman2 meraban mama he he..

Ini diantara jiran2 mama yang marhaban kt umah ,seronok join marhaban dpt beraya umah kawan2 beramai2,meriah sungguh..

KEK LAPIS
Kek lapis roll yang sempat mama buat,punyalah semangat nak beraya dengan kek lapis sanggup bersengkang mata,tahun ni mama amik rol lapis tak banyak takut tk terbuat,tahun depan Insyaallah ..

Inilah diantara kek yang sempat mama buat tuk hari raya..